به گزارش روابط عمومی مرکز دادرسی مالیاتی، از آنجایی که شاخص IF مدیریت دادرسی استان اصفهان در دو ماه گذشته، کاهش چشمگیری داشته است، با حسن مومنی مدیر دادرسی مالیاتی استان اصفهان مصاحبه کردیم که در ادامه آمده است:

مدیر دادرسی مالیاتی استان اصفهان درباره تغییرات ایجاد شده در روند فعالیت های این مدیریت که منجر به کاهش چشمگیر شاخص IF آن شده است، گفت: اولین کاری که با این هدف انجام شد، این بود که وضعیت دبیرخانه را متناسب با وبینارهای مرکز دادرسی مالیاتی و مسائلی که از طرف مرکز به ما منتقل شد و همچنین گزارشاتی که از وضعیت عملکردی و فرآیندی اصفهان داشتیم بررسی کردیم و دو مشکل اساسی که داشتیم را شناسایی کردیم.

مومنی ادامه داد: مشکل اول این بود که فاقد آمار کارکرد وضعیت کاری بودیم و همین قضیه موجب بهم ریختگی فرایند غیرقابل رصد و کنترل بودن آن بود. در واقع، آمار و شاخص های درستی نداشتیم و وضعیت کاری هر فرد مشخص نبود و راندمان کاری افراد بررسی نمیشد.

مدیر دادرسی مالیاتی استان اصفهان اضافه کرد: دومین مشکل هم این بود که متاسفانه نگرش کار گروهی در هیئت‌های استان اصفهان وجود داشت و کارهایی که به افراد محول میشد، هر شخصی به صورت فردی با آن کار برخورد می‌کرد و مسئولیت قسمتی از کار که بر عهده داشت، قبول نمی کرد یا اصلا انگیزه ای برای قبول این مسئولیت نداشت. همین وضعیت باعث شده بود که مدیر نیازمند مواجه و برخورد با تک تک افراد باشد.

مومنی در توضیح اقدامات صورت گرفته برای اصلاح مشکلات مذکور گفت: اولین اقدامی که برای برطرف کردن مشکلات مدیریت دادرسی استان اصفهان انجام دادیم، تهیه یک داشبورد بود که با همکاری فناوری و با تلاش یکی از همکاران مان در مدیریت دادرسی استان تهیه شد. در این داشبورد، داده‌های سامانه‌های مختلف تجمیع شد و همین کار باعث شد تا رصد و کنترل کردن فرآیند برای ما امکانپذیر شود.

مدیر دادرسی مالیاتی استان اصفهان ادامه داد: همکارانم از طریق این داشبورد می توانستند وضعیت فرآیندی را مشاهده کنند و فعالیت خودشان را در قسمت مربوطه ثبت کنند. در واقع، قبلا این آمارها به صورت دستی استخراج می‌شد ولی الان آمارهای مختلف از طریق این داشبورد قابل استخراج و استفاده است. با توجه به راه اندازی این داشبورد و پیگیری های که براساس آمارهای آن انجام شد، نمایندگان هیئت‌ها هم نسبت به ثبت بخش عمده آرای خود اقدام کردند و همین امر هم موجب تسریع در فرآیند اجرایی هیئت‌ها و کاهش خطاهای دبیران هیئت‌ها و در نتیجه، کاهش برگزاری هیئت‌های موضوع ماده 249 قانون مالیات‌های مستقیم که با هدف اصلاح آرا برگزار می شد، گردید.

مومنی با اشاره به اینکه این داشبورد یک پل ارتباطی بین دادرسی و ادارات امور مالیاتی استان هم ایجاد کرده است، اظهار داشت: به دنبال گسترش این پل ارتباطی هستیم تا بتوانیم رصد کنیم تا آمار عدم وصول پرونده کاهش پیدا کند. ضمنا در تلاش هستیم که شرایط استفاده از این داشبورد را برای مجریان قرار کارشناسی و قسمت‌های وصول و اجرا و اشخاصی که مرتبط با فرآیند دادرسی هستند، فراهم کنیم.

مدیر دادرسی مالیاتی استان اصفهان با تاکید بر اینکه نگرش کار گروهی مانند خیلی از ادارات در دادرسی مالیاتی استان هم وجود نداشت، اضافه کرد: این مشکل با تغییرات و جابه‌جایی نوع کار همکاران و بعضا جابه‌جایی برخی از همکاران دادرسی با نیروهای جدید از اداره کل امور مالیاتی استان اصفهان و در کنار آنها، تشویق همکاران به کار گروهی، باعث شد رفتار و دیدگاه همکاران به کار گروهی و تفکر سیستمی نزدیک تر شود.

مومنی ادامه داد: انتظارات مدیر دادرسی به این همکاران اعلام شد که هدف تحقق برنامه های باکیفیت و کارایی خوب است. همچنین به همکاران اعلام شد که وضعیت سامانه دارد نشان می‌دهد که هر کدام از بخش‌ها، چقدر در تحقق این برنامه و کیفیت و کارایی آن نقش دارند و اصلاح و بهینه کردن این وضعیت هم بدون همکاری همه کارکنان محقق نخواهد شد و به همین دلیل، نتیجه کار گروهی آن بخش، مبنای امتیاز و عملکرد آن بخش است. همین موضوع باعث شد که همکاران از لحاظ کاری دیدگاه مشترکی پیدا کنند و صرفا آن نگاه فردی را نداشته باشند. در واقع، افراد مجبور می شدند نگاه فردی را کنار بگذارند و یک کار تیمی و گروهی در دادرسی شکل بگیرد. البته در این قضیه هنوز تا نقطه مطلوب فاصله داریم ولی بالاخره این فرآیند فاصله گرفتن از نگاه فردی آغاز شد و امیدوارم با همکاری همکاران در بخش های مختلف، این مشکل به صورت کامل برطرف شود.

مدیر دادرسی مالیاتی استان اصفهان با تاکید بر اینکه کار گروهی از اتلاف انرژی و هدر رفت زمان جلوگیری می‌کند و فرصت استفاده بیشتر از زمان و امکانات را فراهم می‌کند، گفت: همین موضوع در کنار ارسال نمایش وضعیت و آمار کارکرد هر کدام از همکاران در جمع و گروه، منجر به درک وضعیت کارکردی هر یک از کارمندان در مقایسه با خود و متوسط عملکرد دادرسی و در نهایت، باعث ایجاد رقابت و تلاش بیشتر و نشان دادن قابلیت‌های همکاران شد. برآیند کلی این کارکردها یک نرم و شاخص کاری به همکاران هم ارائه می‌داد و همین موضوع با استقبال تعداد زیادی از همکاران مواجه شد و حتی برخی از همکاران اقدام به انجام کارهای باقی مانده سایر بخش‌ها کردند تا وضعیت بهینه سازی سامانه بهتر و سریعتر پیش برود و آن همزمانی فیزیک پرونده و وضعیت سامانه که مدنظر مرکز دادرسی مالیاتی بود، با سرعت بیشتری محقق شده و نهایتا امور هیئت‌ها به روز شود.

مومنی در پاسخ به سوالی درباره اهمیت میزان تسلط همکاران مدیریت دادرسی به سامانه های مربوطه و مهارت های مختلف مورد نیاز بر افزایش نظم دبیرخانه‌ای گفت: تسلط همکاران به اکثر امور یا چند کار مختلف باعث ایجاد انعطاف در مواجه با چالش ها می شود زیرا اگر چالشی پیش بیاید با سرعت بیشتری قابل حل و فصل است.

مدیر دادرسی مالیاتی استان اصفهان ادامه داد: در همین راستا و با هدف استفاده بهینه از توانمندی‌های همکاران، آنها را در قسمت‌های مختلف مدیریت دادرسی مالیاتی استان جابجا کردیم. بر همین اساس هر فردی که در قسمتی مهارت بیشتری داشت، به همکارش که در آن قسمت، مهارت کمتری داشت، آموزش داد تا بتوانیم این انعطاف‌پذیری بیشتری برای تغییرات جایگاه افراد داشته باشیم. همین کار موجب شد تا انتقال دانش هم بین همکاران در مدیریت دادرسی انجام شود.

مومنی با تاکید بر اینکه یکی از اصول مهمی که در مدیریت دادرسی استان اصفهان مدنظر قرار دادیم این بود که چینش همکاران در هر قسمت منجر به قائم به فرد شدن آن بخش نشود، اظهار داشت: این اتفاق هم با جابجایی افراد در قسمت‌های مختلف دادرسی و تشویق کارکنان آنها به آموزش قابل انجام است که در حال اجرای آن هستیم.

مدیر دادرسی مالیاتی استان اصفهان درباره میزان تاثیرگذاری راهنمایی های صورت گرفته توسط مدیران مرکز دادرسی مالیاتی در بهبود وضعیت نظم دبیرخانه ای این مدیریت دادرسی گفت: برگزاری وبینارهای سراسری از سوی مرکز در کنار مشاوره ها و راهنمایی ها که به صورت خصوصی از طرف به ما منتقل می‌شد، باعث شد تا همکاران دغدغه بیشتری درباره این موضوع پیدا کنند و این نکته برای آنها شفاف شود که پیگیری‌های صورت گرفته صرفا برای یک استان خاص نیست و برای کلیه استانهای کشور است.

 

لینک منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید