به گزارش رسانه مالیاتی ایران، احمد آریایی‌نژاد نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون بهداشت و درمان درخصوص مزیت سیستمی شدن پرداخت مالیات‌ها، اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین مشکلات مؤدیان مالیاتی، دخالت سلیقه‌های شخصی ممیزان در تعیین میزان مالیات است، سیستم مالیاتی ما در گذشته با چالش‌هایی مانند عدم شفافیت و دخالت سلیقه‌های شخصی مواجه بود که این موضوع موجب کاهش اعتماد مؤدیان به نظام مالیاتی می‌شد اما اکنون حرکت به سمت داده‌محوری و تحقق حسابرسی سیستمی قدمی مهم در رفع این مشکل بوده و در سال جاری نیز این اقدام به خوبی انجام پذیرفته است.

وی با اشاره به ماده ۱۶۹ قانون مالیات‌های مستقیم، که بر اساس آن سیستم مالیاتی به سمت هوشمندسازی پیش رفته است، افزود: با تحقق حسابرسی سیستمی و هوشمند، نقش ممیزان مالیاتی به میزان قابل توجهی کاهش یافته و فرآیند مالیات‌ستانی به سمت شفافیت و دقت بیشتر حرکت کرده است. این موضوع نه‌تنها خطای انسانی را کاهش می‌دهد، بلکه باعث پیش‌بینی‌پذیری بیشتر درآمدهای مالیاتی کشور می‌شود.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس همچنین به اهمیت آموزش مؤدیان مالیاتی اشاره کرد و گفت: مردم باید بدانند که اگر درآمد مشخصی داشته باشند، میزان مالیات متعلقه نیز به‌طور دقیق و خودکار محاسبه خواهد شد، این موضوع موجب می‌شود تا مؤدیان بیش از گذشته به سیستم مالیاتی اعتماد کنند و فضای کسب‌وکار بهبود پیدا کند.

آریایی‌نژاد با تأکید بر لزوم شفافیت در فرآیند مالیات‌ستانی، خاطرنشان کرد: شفافیت در نظام مالیاتی نه‌تنها به نفع مؤدیان است، بلکه برای دولت نیز مزایای بسیاری دارد. وقتی مردم بدانند که مالیات آنها به‌درستی و بر اساس قوانین مشخص محاسبه می‌شود، تمایل بیشتری برای پرداخت آن خواهند داشت.

وی با اشاره به تجربه‌های موفق در سایر کشورها، گفت: در بسیاری از کشورهای پیشرفته، سیستم‌های مالیاتی هوشمند به خوبی اجرا شده و نتایج مثبتی به همراه داشته است. ما نیز باید از این تجربه‌ها استفاده کنیم و سیستم مالیاتی خود را به‌روزرسانی کنیم چرا که موضوع می‌تواند به افزایش درآمدهای مالیاتی کشور و بهبود فضای کسب‌وکار کمک کند.

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی در ادامه تاکید کرد: در شهریور ماه سال جاری که مالیات بر عملکرد سال ۱۴۰۲ اخذ شد، تمرکز اصلی در حسابرسی اظهارنامه‌های مالیاتی مبتنی بر حسابرسی سیستمی بود و مودیان حقوقی شاهد کاهش بیش از ۵۰ درصدی حسابرسی دستی و رسیدگی توسط ممیزان مالیاتی بودند.

آریایی‌نژاد در پایان همچنین به ضرورت فرهنگ‌سازی در زمینه پرداخت مالیات اشاره کرد و گفت: این موضوع نه‌تنها به نفع اقتصاد کشور است، بلکه به نفع مردم نیز خواهد بود در همین راستا اکنون وظیفه ما است که به سمت ایجاد یک نظام مالیاتی عادلانه و شفاف حرکت کنیم.

منبع: قدس آنلاین

لینک منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید